BOISTÖN LUOTSISAARI

BOISTÖ

Ainutlaatuinen, merellinen luotsisaari ryhmän omaan käyttöön! Korkealuokkaiset kokous- ja juhlatilat kauneimmassa saaristossamme. Räätälöityä palvelua. Saaren kaikki historialliset rakennukset on varustettu modernilla tekniikalla ja mukavuuksilla. Henkeäsalpaavan kauniit merimaisemat. Tunnelmalliset saaristolaissaunat ja rentouttava palju. Tyrskykalastusta tai kirkkovenesoutua. Illallinen merihistoriallisessa Luotsitalossa, piknik ulkona rantagrillillä tai laituritanssit ja bufee Ranta-aitassa.

Luotsitalo on upealla paikalla saaren korkeimmalla kalliolla, josta on paras näkyvyys merelle. Luotsit valvoivat täältä aikoinaan väyläliikennettä ympäri vuorokauden.

Rantasauna on saaren uusin rakennus, vaikka käsinveistetty hirsirunko onkin lähes satavuotias. Rakennus on perinnerakentamisen taidonnäyte, ja se valmistui saaristoluontoa ja perinteitä kunnioittaen vuonna 2009.

Juha Nurminen osti Loviisan saaristossa sijaitsevan Boistön vanhan luotsisaaren valtiolta vuonna 2007. Juha ja Marjo Nurminen alkoivat yhdessä suunnitella häikäisevän kauniille luotsisaarelle uutta käyttöä. Saarta ja sen pahasti rapistuneita rakennuksia alettiin kunnostaa herkkää luontoa ja saaristolaisperinteitä kunnioittanen. Boistön luotsisaaren kokous- ja juhlapalvelutoiminta avattiin asiakkaille vuonna 2008.

Boistö palvelee asiakkaitaan yksilöllisesti ja jokainen tilaisuus räätälöidään asiakaan toiveiden mukaan. Luonnonkauniissa saaristolaisympäristössä voidaan järjestää tehokkaita johtoryhmän, hallituksen ja tiimin kokouksia. Myös tärkeille juhlatapahtumille Boistö tarjoaa ainutlaatuiset, mieleenpainuvat puitteet.

Saarella on käytettävissä kolme modernilla tekniikalla ja mukavuuksilla varustettua saaristolaisrakennusta, kaksi saunaa, palju, tunnelmallinen grillipaikka rannalla ja arkkulaituri, johon mahtuu rantautumaan suurempikin alus. Saarelle voi myös laskeutua helikopterilla.

Juha: ”Laivanvarustajasuvun jälkeläisenä merenkulkuperinteen vaaliminen on minulle sydämen asia. Tutustuin Boistön luotsisaareen ensimmäisen kerran 1990-luvun alussa Meripelastusseuran kautta. Myös saaren kunniakas menneisyys meripuolustuksen tukikohtana oli minulle entuudestaan tuttu asia.”

Marjo: ”Boisön luotsisaaresta ei haluttu tehdä mitään kasvotonta kurssikeskusta vaan saaren ainutlaatuinen luonto ja siteet mielenkiintoiseen merihistorialliseen perinteeseen haluttiin säilyttää myös uudistuneessa Boistössä.”

Juha: ”Intohimoisena perinnerakentamisen harrastajana pidin tärkeänä, että kaikissa saaren kunnostustöissä – rakennusten ja laitureiden hirsitöissä, kivitöissä ja sisutustekstiileissä kuten matoissa ja ryijyissä – näkyy korkealuokkaisen suomalaisen käsityötaidon jälki. Kolmanneksi kriteeriksi Boistön kunnostamisessa nostimme ympäristöystävälliset ratkaisut.”

Marjo: ”Nämä kaikki ehdot toteutuivat mielestämme saaren entisöinnissä yli odotusten. Boistön luotsisaaren nettisivuillamme olemme yrittäneen tavoittaa sitä ainutlaatuista tunnelmaa, joka Boistössä on, vaikka mikään kuva tai teksti ei voikaan sitä täysin välittää. Boistö on koettava! Olemme kiitollisia kaikille niille suurenmoisen taitaville ja lahjakkaille ihmisille, jotka ovat olleet luomassa Boistön luotsisaaren perinteestä ja saaristoluonnosta ammentavaa uutta henkeä.”