MUISSA MEDIOISSA

Kolumni: Saaristomeri voitaisiin pelastaa pilkkahinnalla – ratkaisu on kipsikäsittely

nbps; Suomenlahtea rehevöittäviä fosforipäästöjä on viime vuosina onnistuttu vähentämään jopa 60 prosenttia. Tähän on päästy tehostamalla Pietarin jätevesien fosforinpoistoa, uusimalla kaupungin puhdistamoita ja viemäristöä sekä vähentämällä venäläisen lannoitetehtaan päästöjä Laukaanjokeen. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen: ”En arvosta rahaa, joka on yrittämättä tai spekuloiden ansaittu”

John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Nurmisesta on uskomatonta, että hyväosaiset piilottavat ylijäävää rahaansa, kun sitä voisi käyttää yhteiseen hyvään. – Itse olen perheyrittäjä. En arvosta rahaa, joka on yrittämättä tai spekuloiden ansaittu, hän sanoo. Nurminen on lahjoittanut mielellään Itämeren suojeluun. Hänestä yritysten vastuunkanto on ainakin Suomessa pääsääntöisesti parantunut.

70-vuotias: Liikemies Juha Nurmisesta kehittyi palkittu Itämeren suojelija

”Tuo on Golden Hind”, toteaa merenkulkuneuvos Juha Nurminen ja osoittaa kaljuunan pienoismallia työhuoneellaan Pasilassa. ”Sillä englantilainen sir Francis Drake purjehti 1577-1580 maailman ympäri ja yllätti espanjalaisten uudisasutukset Tyynenmeren rannikolla Amerikassa. Minulle hän on navigoinnin suuri sankari.” Huoneessa näkyy sen omistajan rakkaus mereen, merenkulkuun ja merihistoriaan. Hyllyt ovat täyttyneet aihepiirien kirjoista ja esineistä.

Juha Nurminen siirtyi yrittäjästä luonnonsuojelijaksi

Kun Juha Nurminen huomasi Itämeren tekevän kuolemaa silmiensä edessä, hän päätti toimia. Niin yrittäjästä tuli luonnonsuojelija. Ranta on täynnä sinilevää – limaista, inhottavaa nuljua. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

Kartat: Suomalainen karttakeräilijä esittelee upean kokoelmansa – kirja tulossa syksyllä

Pasilassa sijaitsevan Huolintatalon käytävät ovat täynnä maailmankarttoja. Ne ovat osa toista Suomen kahdesta merkittävimmästä karttakokoelmasta. Toinen löytyy Kansalliskirjastosta. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

Mitä mieltä Juha Nurmisesta?

Juhani Kaskeala, kurssikaveri merisotakoulusta ”Juhassa yhdistyvät innostava idealismi ja käytännönläheinen toimeenpanokyky. Täsmällisyys ei kuulu hajamielisen Juhan hyveisiin, mutta ideat lähtevät varmasti lentoon.” Jukka Nurminen, Juhan poika ”Juha on energinen ja päämäärätietoinen puurtaja. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

Itämeren suojelussa tarvitaan yhteistyötä

Itämeren hälyttävästä tilasta aidosti huolestuneet ovat viime aikoina kärsineet turhauttavasta lieveilmiöstä. Sen sijaan, että käytäisiin ongelmien kimppuun yhteisenä rintamana, on upottu toimien kohdentamiskiistoihin. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

Boistön saarta kunnostetaan Itämeren suojelun tukikohdaksi

Ruotsinpyhtää. Boistön saaren isäntä Lasse Andersson esittelee luotsituvan vanhasta hirsiseinästä allekirjoituksia, joista saa juuri ja juuri selvää. Tuossa on ukin serkun nimi, tuossa mummun isän. ”Tämä on rakennettu 1910. Ovat varmaan olleet mukana rakentamassa”, hän kertoo. Haluatko lukea koko artikkelin?

ITÄMEREN AIKA: Itämeri kuolee ilman nopeita toimia

Sukellusta harrastava Juha Nurminen ei enää näe meren pohjaa, silakoista pitävä Sirpa Pietikäinen ei voi syödä herkkuaan kuin joskus harvoin, Pekka Sauri inhoaa sinilevää, Alexander Stubb ei hyppää enää mereen uimaan, eikä Eppu Nuotio saa saaristossa kalaa entiseen malliin. Haluatko lukea koko artikkelin?

PALKITUT: Juha Nurmiselle vuoden maineteko -tunnustus

Nurminen oy:n hallituksen puheenjohtaja Juha Nurminen palkittiin eilen lauantaina vuoden maineteko -tunnustuksella. Sen myönsivät kansainvälisten huippuyliopistojen Alumni-klubit. Juha Nurminen on käynnistänyt hankkeen puhtaamman Itämeren puolesta. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

NÄYTTELYT: Päin pohjoista, vaikka henki menisi

Revontulet ja sakea lumipyry toivottavat tervetulleeksi maailman pohjoiselle laidalle. Seuralaisina ovat pimeydessä kaartuva pohjoinen tähtitaivas, merihirviöt ja jäätiköiden avaruushumina. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

Pohjoiseen ja pidemmälle!

Kulttuurien museossa Tennispalatsissa aukeaa ylihuomenna pohjoisia löytöretkiä antiikin ajoista nykypäivään esittelevä näyttely. Vanhaan tapaansa on näyttelyn järjestäjä John Nurmisen säätiö julkaissut runsaasta aineistosta perusteellisen kirjan Ultima Thule – Pohjoiset löytöretket . Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

Suomenlahti kaupan väylänä

Suomi on Euroopasta katsoen käytännössä saari. Nykyaikana meri tuntuu erottavan, mutta ennen autojen ja lentokoneiden aikaa juuri vesiväylät yhdistivät maita, kaupunkeja – ja etenkin kauppiaita. Itämeren rannoilla on vuosisatojen ajan käyty vilkasta kauppaa. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

50-vuotias: Nurminen välittää yhä

Takavuosina John Nurminen Oy:llä oli mieliinpainuva mainoslause: ”Alä wälit! Ann Nurmise välittä”. Kieli on Raumalta, missä Johan Nurminen perusti laivatarvikeliikkeen 1886. Juha Nurminen on yrityksen johtaja neljännessä polvessa. ”Ei minua mitenkään pakotettu. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

Mare Balticum – paloja Itämeren historiasta

ANU SEPPÄLÄ Tänä aamuna John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtajalla Juha Nurmisella on vielä noin satakaksikymmentä asiaa muistettavanaan, ennen kuin säätiön järjestämä Itämeren 2000-vuotishistoriasta kertova Mare Balticum -näyttely voidaan avata. Haluatko lukea koko artikkelin? Hyödynnä maksuton tutustumistilaus, niin pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita:

Juha Nurminen Vuoden Liikemies

Suomen Liikemies-Yhdistys on valinnut Vuoden Liikemieheksi Nurminen Logistics Oyj:n ja John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtajan, KTM Juha Nurmisen. Juha Nurminen on tehnyt pitkän ja menestyksellisen uran logistiikka-alalla oman suvun yhtiöissä. John Nurmisen yhtiöiden juuret ulottuvat Raumalle perustamisvuoteen 1886 asti. Juha Nurminen edustaa yrittäjäsuvun neljättä polvea.

Merikulttuurin vaalija pelastaa Itämerta

Janne Rantanen, Länsi-Suomi Veneilyä harrastava Juha Nurminen oivalsi 18 suvea sitten tärkeän jutun: turha on yrittää vaalia merikulttuuria, jos meri kuolee. - Karmeinta aikaa oli kesä 1997. Sinilevää oli Suomenlahdella niin paljon, että olisi voinut kävellä Viroon saakka, Nurminen maalailee. Sukellusharrastajana hän oli valokuvannut kuollutta meren pohjaa ja pannut huolestuneena merkille, että tilanne vain pahenee.

Juha Nurminen pähkinänkuoressa

Ylioppilas 1965, Suomalainen Yhteiskoulu. – Useita liikkeenjohdon koulutuksia. Mainos (uutinen jatkuu alla) – John Nurminen Oy: hallituksen jäsen 2008− – Hallituksen puheenjohtaja 1997−2007. – Toimitusjohtaja 1979−90 ja 1993−97. – Kustantanut useita kirjoja meritaiteen, merenkulun, tutkimusmatkailun ja tieteen historian alalta. – John Nurminen Logistics Oy: hallituksen puheenjohtaja 2008− – Perhe: Vaimo Marjo, o.s.Toivanen.

John Nurmisen Säätiö tekee maailmankartoista luettavaa

Juha Nurminen, suomalaista merenkulkua ja meriympäristöä vaalivan John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja, seisoo auringossa Haminan raatihuoneen edustalla ja vastailee Itämeren tilaa koskeviin kysymyksiin. Samaan keskusteluun osallistuvat amiraali evp Juhani Kaskeala, Suomen ympäristökeskuksen erikoistutkija Seppo Knuuttila, toimittaja Heli Saavalainen ja venäläinen yhteistyökumppani Felix Karmanov.

Meritie – navigoinnin historia

Tämän kirjan ottaisin autiolle saarelle. John Nurmisen säätiön sekä suomeksi että englanniksi julkaistu Meritie on parasta, mitä rahalla saa: aiheensa perusteellisesti tuntevien kirjoittajien hienosti kuvitettu suurteos.Kirjassa kuvataan oikean suunnan ja paikan määrittämiseen liittyviä taitoja ja keinoja. Merellä suunnistamisessa on käytetty aaltoja ja veneen keinuntaa, pilviä ja aurinkoa, karttoja, kompassia ja tähtitaivasta.

Tieto näkyväksi – Visualizing Knowledge

Tieto näkyväksi -seminaarin avaa John Nurmisen säätiön hallituksen puheenjohtaja, merenkulkuneuvos Juha Nurminen. Hänen kiinnostuksensa kohteena on tiedon monipuolinen hyödyntäminen niin yrityselämässä kuin yhteiskunnallisessa vaikuttamisessakin. Ympäristön tilan ja luonnontieteellisen tutkimuksen havainnollistaminen, julkistaminen ja sen hyödyntäminen on hänen sydäntään lähellä. Mm.

Merenpelastaja hyödyntää suhdeverkot

Maailmanparantaja Yksi John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtajan Juha Nurmisen tähtihetkistä koitti Pietarissa lokakuun alussa. * 1946 Syntyy Helsingissä * 1969 Ekonomi Helsingin kauppakorkeakoulu, aloittaa työt perheyhtiössä * 1972 Kauppatieteiden maisteri * 1979 John Nurminen Oy:n toimitusjohtaja * 1992 John Nurmisen Säätiön hallituksen puheenjohtaja * 1997 John Nurmisen hallituksen puheenjohtaja * 2005 Komentajakapteeni merivoimien reservissä * Puoliso Marjo ja lapset Satu, Jukka, Mikko, Noora ja Antti * Harrastaa kartografian ja merenkulun historiaa ja vedenalaista valokuvausta * Motto: ”Itämeri pelastuu yhteistyöllä.”

Kuusi kuvaa Juha Nurmisen elämästä

Olen ylpeä suloisesta kääpiömerihevosen kuvastani, se on mun baby, virnistää merenkulkuneuvos Juha Nurminen esitellessään harvinaista otostaan. Hän on hurahtanut paitsi sukeltamiseen myös antiikkisiin maailmankarttoihin, joiden etsiminen on ollut joskus kuin Indiana Jonesin seikkailusta. Neljännen polven yrittäjä Juha Nurminen sai kipinän mereen jo lapsena. Juhan mieleen ovat jääneet purjehdukset isän kanssa ja reissut perhevarustamon laivoilla.